x

Gode rammer for liv i Lildstrand 

For enden af Danmarks længste ubebyggede kyststrækning ligger den lille fiskerlandingsplads ved Lildstrand. Her har man drevet kystfiskeri siden 1883. Landingspladsen ligger omsluttet af fredet klithede og plantageskov, men det kan være svært at gøre ophold i området for beboere og turister. 

Derfor har en lokal udviklingsgruppe arbejdet med at skabe et nyt samlingssted, der binder kyst og by bedre sammen. Hvis man ønsker, at flere skal flytte til eller holde ferie i et område, kan det være afgørende at skabe gode rammer for liv og fællesskab. 

Kystterrasserne skaber et lokalt mødested 

Nu er der blevet etableret to nye kystterrasser nær fiskernes landingsplads. Det skaber et samlingssted, hvor beboere og turister kan mødes og nyde udsigten til havet eller kigge på fiskerbådene.

Det er arkitekt Anne Vium Skaarup fra firmaet Skaarup Landskab i Aarhus, der har designet kystterrasserne. De er enkle og rå i deres materialer, så de falder naturligt ind på kanten af landingspladsen, hvor der stadig bliver drevet fiskeri. 

Formålet med kystterrasserne er at binde byen og kyststrækningen bedre sammen, så flere også oplever fiskerlejet og naturen ved Vigsø Bugt. Samtidig skal de bidrage til at udvikle den stille turisme, hvor en passende mængde turister besøger området på stedets præmisser.