x

Tidligere baptistkirke og kulturhus 

I landsbyen Østervrå har en gammel nedlagt baptistkirke fungeret som kulturhus og samlingssted i næsten 100 år. Det er her, hvor PixlArt i dag har adresse. PixlArt ønskede at tage den gamle præstebolig og kirketårnet i brug, som var beliggende øverst i kirken og udnytte et areal, som ikke havde været i brug i mange år. 

Præstebolig forvandles til fordybelsesrum

Den øverste del af kirken ønskede PixlArt at anvende som fordybelsesrum med mulighed for at reflektere, samtale og en hulens masse sjov. For at det kunne lade sig gøre, skulle kirkens ydre rammer renoveres og selvfølgelig også det indre af øvreetagen, så den igen kunne tages i brug. Der blev blandt andet lagt nyt tag med energibesparende isolering, sat nye vinduer i, og kirkens fuger blev også fornyet. 

Udstillinger, koncerter, foredrag og workshops

PixlArt er en non-profit forening, og er et af verdens første digitale udstillingssteder for fotografi. De daglige opgaver varetages af bestyrelsen og medlemmer. Foreningen har en lang række samarbejdspartnere, som alle bidrager til at sikre aktiviteten og kvaliteten i udstillinger, koncerter, foredrag og workshops. Desuden er der et særligt fokus på at inddrage børn og unge fra de lokale skoler i aktiviteterne - der findes f.eks. børnehold.