Smukt placeret ved Roskilde Fjord ligger et kapel ubrugt hen. Som en del af kampganen 'Underværker', er restaureringsarbejdet af det gamle kapel nu gået i gang

Den gamle bygningen har ikke været i brug i 23 år og er derfor lidt medtaget. Taget skal renoveres, der skal etableres varme, det nuværende ”kølerum” skal føres tilbage til sin oprindelige stand – der skal bl.a. sættes vinduer i, elinstallationer skal opdateres og VVS forhold genetableres. Desuden skal det historiske dissektions-rum forsigtigt renoveres.

Ideen er at skabe et unikt mødested med koncerter, udstillinger, debat og undervisning. Samtidig skal bygningens historiske betydning, som en del af det gamle Sct. Hans Hospital, formidles til de besøgende gæster.

Kapellets placering i naturen tæt på byen, med et asylcenter og et psykiatrisk center som nærmeste naboer, gør bygningen attraktiv for både byens borgere, asylansøgere, patienter og turister. Visionen for Sct. Hans Have er at fremme den mentale sundhed gennem natur, kultur og fællesskab.

Kapellet er opført ca. 1883, og er en solid og stringent bygning, som bl.a. indeholder et stort smukt rum, der er velegnet til mindre koncerter, foredrag og udstillinger.

Det tidligere dissektionsrum ønskes hovedsageligt brugt til formidling af Psykiatriens historie i samarbejde med Sct. Hans Hospitals museum.

Projektfakta

  • Påbegyndt
  • 2015
  • Støttebeløb
  • 650.000 kr.
  • Sct. Hans Have er en forening med 175 medlemmer, og en meget engageret styregruppe og bestyrelse. Sommer 2014 etablerede vi bl.a. en café i et gammelt værksted, et krydderurte-udsalg i Sct. Hans Hospitals ubrugte drivhuse og arrangerede en række velbesøgte koncerter og foredrag i kapellet. Projektet har fra starten tiltrukket en stor frivilliggruppe, der har deltaget aktivt i både etableringen og driften af stedet.

    Istandsættelse af kapellet, vil i det omfang det er påkrævet blive varetaget af professionelle håndværkere med inddragelse af frivillige under kyndig vejledning.

{{ title }}

{{ description }}