x

Nyt liv til gammel bygning

Kapellet som er opført i ca. 1883, og er en solid og stringent bygning, som bl.a. indeholder et stort smukt rum, der er velegnet til mindre koncerter, foredrag og udstillinger. Den gamle bygning som ikke havde været i brug i 23 år, var dog noget medtaget. Taget trængte til en kærlig hånd, der skulle etableres varme, og det tidligere ”kølerum” skulle føres tilbage til sin oprindelige stand – det betød bl.a. at der skulle sættes vinduer i, elinstallationer skulle opdateres og VVS forhold skulle genetableres. Mere generelt skulle der også spartles og males over det hele. Desuden var ønsket, at det historiske dissektions-rum skulle forsigtigt renoveres med henblik på et ønske om, at rummet hovedsageligt skulle bruges til formidling af Psykiatriens historie i samarbejde med Sct. Hans Hospitals museum.

Et unikt mødested

Kapellet danner nu rammerne for et unikt mødested, hvor man bl.a. kan nyde koncerter, udstillinger og debatter. Samtidig bliver bygningens historiske betydning, som en del af det gamle Sct. Hans Hospital, formidlet til de besøgende gæster. Kapellets placering i naturen tæt på byen, med et asylcenter og et psykiatrisk center som nærmeste naboer, gør bygningen attraktiv for både byens borgere, asylansøgere, patienter og turister.
Visionen for Sct. Hans Have er at fremme den mentale sundhed gennem natur, kultur og fællesskab.

En del af Underværker- kampagnen

Projektet er støttet gennem vores kampagne Underværker, der hjælper ildsjæle med at gøre deres projektdrømme i det byggede miljø til virkelighed.

Kampagnen Underværker

Sct. Hans Have er en forening med 175 medlemmer, og en meget engageret styregruppe og bestyrelse. Sommer 2014 etablerede vi bl.a. en café i et gammelt værksted, et krydderurte-udsalg i Sct. Hans Hospitals ubrugte drivhuse og arrangerede en række velbesøgte koncerter og foredrag i kapellet. Projektet har fra starten tiltrukket en stor frivilliggruppe, der har deltaget aktivt i både etableringen og driften af stedet.

Istandsættelse af kapellet, vil i det omfang det er påkrævet blive varetaget af professionelle håndværkere med inddragelse af frivillige under kyndig vejledning.