x

Fra rådhus til nyt samlingssted 

Tranebjerg på Samsø er hjemsted for en arkitektonisk perle – et hus bygget i røde teglsten og med smukke ornamenter. Anton Rosens hus blev i 1966 indrettet til rådhus for den nye Samsø Kommune. I den forbindelse fik huset to lave tilbygninger, som siden har skæmmet det originale hus. Kommunens administration er siden hen rykket ud, og huset rummer i dag blandt andet byrådslokale, bryllupssal og mødelokaler for borgerne i Tranebjerg. I den forbindelse blev huset ført tilbage til sin oprindelige stand, og de to tilbygninger revet ned.

Vandpjaskeri for børnene og ophold for de voksne

Udenfor blev der etableret et nyt byrum, som fremhæver husets arkitektoniske værdier og fungerer som et grønt samlingspunkt for hele byen. Byrummet er skabt af landskabsarkitekt Torben Schønherr. Huset er omkranset af en enkel række træer, der fremhæver selve bygningen og den fine ornamentik. Pladsen foran huset blev etableret med ny belægning og en særlig vandkunst, der inviterer til vandpjaskeri for børnene. 

 

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere

{{ title }}

{{ description }}