StreetMekka Viborg

I Viborg er en udtjent Vestas-industribygning ved at blive ombygget til et nyskabende gadeidrætshus, som skal give ungdommeligt liv i den gamle lagerbygning.
Vi står bag projektet sammen med GAME, TrygFonden og Nordea-fonden. Målet er, at flere børn og unge skal bevæge sig og få socialt samvær.

Nyt ungdommeligt liv i udtjent industribygning 

Den gamle udtjente Vestas-lagerhal i Viborg er ved at blive renoveret og vi i fremtiden danne rammen for et nyskabende GAME Streetmekka.

Efter en arkitektkonkurrence med mange gode bud er en vinder fundet. Forslaget fra det vindende hold udmærker sig ved et stærkt helhedsgreb, som tilgodeser plads og faciliteter til mange aktiviteter og fællesskaber. Det er arkitektfirmaet Effekt og totalentreprenør Thomas Andersen A/S med Rambøll som ingeniør, som der står for byggeriet af Viborgs kommende Game Streetmekka, som efter planen skal åbne i vinterferien 2018.

Huset skal tiltrække de børn og unge i Viborg og omegn, som har særligt brug for et sted, der er fleksibelt og har plads til alle. Målet er, at få flere børn og unge til at være aktive og dyrke sport og fællesskab.

Med det nye GAME Streetmekka kan Viborg tilbyde de børn og unge som ikke finder vej ind i de etablerede idrætsforeninger, et sted, hvor de f.eks. kan dyrke street trial, parkour eller skate. Dertil kommer muligheden for at dyrke den kunstneriske side af gadekulturen, der handler om at skabe video, musik, graffiti og skulpturer.

Gademiljøet rykker indenfor

Holdet bag totalentreprisen har med forslaget sikret plads til blandt andet trial, bouldering, parkour, dans, street-basket og streetfodbold. Derudover er der også skabt plads til et skate-areal i den opvarmede del i tillæg til de overdækkede, uopvarmede skate-faciliteter, som området kommer til at byde på.

 

Om GAM3

GAME er en non-profit organisation, der arbejder for at udbrede gadeidræt blandt unge mellem 12-18 år.

De unge kommer især fra udsatte boligområder.

En vigtig del af GAME's koncept er uddannelse af de unge til instruktører og ambassadører for gadeidræt i deres lokale boligområde - og på den måde få andre unge med på vognen.

Projektfakta

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

  • Kort

Relaterede projekter Se alle projekter

StreetMekka - Esbjerg

StreetMekka Aalborg

GAME - nye faciliteter til gadeidræt

Herning Fodboldeksperiment

Kort

Marsk Stigs Vej 12, 8800 Viborg

{{ title }}

{{ description }}