x
I byer over hele landet er der mange fine og ofte historiske byrum. Mange er velbevarede og med til at stimulere detailhandel, turisme og bosætning. Men nogle steder kan der være behov for et lille løft. En enkelt bygninger er måske gennem årene forsømt, eller en bygning har et udtryk, som kunne passe bedre ind i sammenhængen. Denne udfordring er grundlaget for Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur og Realdania By & Bygs projekt ”Utilpassede bygninger i købstæderne”. 

Vi er fælles om bygningsarven 

I projektet vil Realdania By & Byg købe 1-3 ejendomme og ombygge dem, så de igen bidrager til det samlede byrum. Erfaringerne skal omsættes til et inspirationskatalog, der viser, hvordan små indgreb kan gøre en positiv forskel til gavn for byer og borgere over hele landet. 

Hvad sker der nu?

Realdania By & Byg har købt et byhus i Faaborg, der har stået til salg i en årrække. Strandgade 4 i Faaborg er nu renoveret, og vi er på jagt efter 1-2 yderligere ejendomme til projektet. Ved projektets afslutning vil erfaringerne blive samlet op i en håndbog med tips og inspiration.