x

Boligliv i højden

Rapport

Udgivelsesdato
9. februar 2021

Sideantal
164 sider

Forfatter(e)
Rapporten er skrevet i et samarbejde mellem seniorforsker Mette Mechlenborg, BUILD, Aalborg og Katinka Hauxner, rådgivningsvirksomheden Hauxner.

Download

Rapporten 'Boligliv i Højden - ny viden om boligmiljø og socialt liv i danske højhuse' undersøger, hvad beboerne oplever som kvaliteter og gener ved at bo højt, og hvordan det sociale liv fungerer i nye højhuse.

Det er omkring 50 år siden, at Statens Byggeforskningsinstitut udkom med den kritiske højhusundersøgelse 'Planlægning af børns udemiljø i etageområder', som var medvirkende til, at man i Danmark stort set stoppede med at bygge højhuse til beboelse. Nu bygges der igen højt i danske byer, og husene bliver højere og højere. Højhuse skaber løbende debat, bl.a. om deres betydning for byliv og byernes skyline. Men der har længe manglet viden om, hvordan højhusene opleves indefra. Rapporten 'Boligliv i Højden - ny viden om boligmiljø og socialt liv i danske højhuse' til debatten med ny viden om beboernes hverdagsliv i højden.

Rapporten henvender sig til kommuner, udviklere og rådgivere, der ønsker at bygge højt og til alle, der er interesserede i boligkultur, boligpræferencer og danskernes boligliv. 

Vi har støttet undersøgelsen.