x

De indirekte gevinster af Realdanias investeringer i Godsbanen i Aarhus og i Christiansfeld

Rapport

Udgivelsesdato
november 2019

Sideantal
17 sider

Forfatter(e)
Toke Emil Panduro
Marie Lautrup
Lasse Læbe Matthiesen
Jette Bredahl Jacobsen
(Københavns Universitet)

Download

Rapporten belyser de indirekte økonomiske gevinster af et urbant industrielt/kulturelt revitaliseringsprojekt og et kulturhistorisk projekt, eksemplificeret ved henholdsvis Godsbanen i Aarhus og den gamle bymidte i Christiansfeld.

Realdania finansierer en lang række investeringer i renovering af kulturhistoriske bymiljøer og industrielle bygninger og byområder. I rapporten belyser vi de indirekte økonomiske gevinster af et urbant industrielt/kulturelt revitaliseringsprojekt og et kulturhistorisk projekt, eksemplificeret ved henholdsvis Godsbanen i Aarhus og den gamle bymidte i Christiansfeld.

I rapporten estimerer vi størrelsen af disse indirekte gevinster for lokale beboere ved at beregne, om huspriserne er steget mere i kvarteret omkring Godsbanen og Christiansfeld by end i sammenlignelige områder. Vi undersøger også, hvordan virksomheder påvirkes ved at se på, om virksomheder i projektområderne har større sandsynlighed for at overleve end lignende virksomheder i sammenlignelige områder, og hvordan udviklingen i antallet og diversiteten af servicevirksomheder i projektområderne har været.