x

Dyrk din by

Udgivelsesdato
16. februar 2018

Sideantal
50 sider

Forfatter(e)
ELKIÆR + EBBESKOV arkitekter
Gottlieb Paludan Architects
GHB Landskabsarkitekter
REKOMMANDERET
Hundsbæk & Henriksen ingeniører

Download

Med DYRK DIN BY forsøger vi at operationalisere den vækstskabelse, der er så vigtig og nødvendig for Lolland-Falster.

Vækstskabelsen tager sit udgangspunkt i det potentiale, der vokser frem med etableringen af Femern Bælt-forbindelsen og det intensive arbejde, der handler om at knytte Lolland-Falster endnu tættere på hovedstaden – f.eks. med en lokal ambassade i København, der både henvender sig til erhvervsliv, turister, mulige tilflyttere og de unge, der er i ”eksil”. Guldborgsund vil ikke længere være udkant, men forkant af Øresundsregionen og knudepunktet i den nye Femern Bælt Region.

Vi tager også udgangspunkt i, at Nykøbing F. er hovedby - kulturtilbud, butiksliv, forenings- og fritidstilbud i tæt relation til naturen. Byen vil fortsat have en positiv tilvækst, og på Ydre Østerbro er der mulighed for fysisk at rumme dette. Med vores forslag vil vi være med til at skabe denne vækst, bidrage til de positive historier og skabe den tilvækst af indbyggere, der er nødvendig.

Det er altså her, vi skaber grundlaget for det gode hverdagsliv i rekreative omgivelser, der vil være en eftertragtet ”værdi” nu og i Fremtidens Forstad.