x

Livskvalitet på landet

Bog

Udgivelsesdato
08. november 2023

Sideantal
236 sider

Forfatter(e)
Henrik Lauridsen Lolle
Anna Emma Haudal
Josefine Klougart
Pia Heike Johansen
Jens Kaae Fisker
Jørgen Skouboe
Anne Tietjen
Gertrud Jørgensen
Caroline Hahn
Ebbe Lavsen
Bjarne Ibsen
Michael Fehsenfeld
Evald Bundgård Iversen
Søren Vester

Download

I bogen 'Livskvalitet på landet - mennesker, steder og fællesskaber' har vi samlet resultaterne fra et forskningsprojekt. Bogen formidler forskningen i en forkortet version og supplerer det videnskabelige blik med skønlitterære, kunstneriske og personlige bidrag for at give andre perspektiver på de oplevelser, følelser og erfaringer, der er forbundet med at bo på landet.

Måler man på objektive faktorer som indkomst, sundhed og uddannelsesniveau, er det danskerne bosat i byerne, der har den højeste levestandard. Men beder man danskerne selv om at vurdere deres livskvalitet, ja, så er det dem, der bor i landdistrikterne, der selv oplever at have den højeste livskvalitet.

Det fænomen er i forskerkredse kendt som ’landdistrikternes lykkeparadoks’. Men hvad er det, som gør danskerne på landet lidt mere lykkelige end gennemsnitsdanskeren? 

Det spørgsmål giver bogen ’Livskvalitet på landet – mennesker, steder og fællesskaber’ svar på. Bogen formidler resultater og indsigter fra forskningsprojektet, 'Livskvalitet i yderområder og landdistrikter', hvor en række forskere med fire forskellige metoder har undersøgt livskvaliteten på landet. Forskningsartiklerne er desuden suppleret med litterære, kunstneriske og personlige bidrag, der giver andre perspektiver på og indblik i de oplevelser, følelser og erfaringer, der er forbundet med at bo på landet. 

Læs mere om forskningsprojektet her. 

’Livskvalitet på landet – mennesker, steder og fællesskaber’ blev udgivet af Realdania den 8. november 2023. Den kan afhentes gratis hos Realdania på Jarmers Plads 2, 1551 København K., og købes følgende steder, så længe lager haves: 

  • Fru Møllers Mølleri, Bjeragervej 35, 8300 Odder
  • Rabarbergården, Holløse Gade 21, 3210 Vejby
  • Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, Ferring, 7620 Lemvig
  • Lønstrup Bio, Strandvejen 100, Lønstrup, 9800 Hjørring
  • Bindeballe Købmandsgård, Bindeballevej 100, 7183 Bindeballe