x

Public Space & Public Life during COVID-19

Undersøgelse

Udgivelsesdato
maj 2020

Sideantal
53 sider

Forfatter(e)
Gehl

Download

Denne rapport præsenterer resultaterne af en undersøgelse af, hvordan corona-krisen har påvirket vores måde at bruge byen og dens rum på i Danmark.

Undersøgelsen bygger på data fra København, Horsens, Helsingør og Svendborg og viser, at lokale mødesteder er vigtigere end nogensinde før.

Gehl har sammenlignet data fra før og efter COVID-19-udbruddet. De forskellige historiske datasæt er inden for de seneste 10 år blevet indsamlet ved brug af de samme metoder som i den aktuelle undersøgelse. Sammenligningen har givet et indblik i, hvordan bylivet har forandret sig under COVID-19 både i den enkelte by og på tværs af byerne for at identificere unikke og gennemgående mønstre. 

Liselott Stenfeldt, director hos Gehl siger: ”Målet er, at analysen bliver en slags ’baseline’, der kan hjælpe os til bedre at forstå nogle af de fundamentale elementer og principper for socialt samvær, og betydningen af dette i forhold til vores mentale og fysiske velvære – nu, hvor aktivitet i byen er skåret ned til et minimum.”

Sammen med Københavns Kommune har vi støttet undersøgelsen, som er gennemført af Gehl.

Læs mere om Gehl: 

www.gehlpeople.com