x

Spinderikvarteret. Resumé og opsamling på beboernes oplevelse af kvarteret

Udgivelsesdato
15. oktober 2021

Sideantal
12 sider

Forfatter(e)
Undersøgelsen er udarbejdet af Urbanistas i samarbejde med Kasper Albrektsen, erhvervs-Ph.D.-stipendiat ved Arkitektskolen Aarhus og Vejle Kommune.
Undersøgelsen og rapporten er udarbejdet på opdrag fra Realdania.

Download

Analysen: Vores Kvarter. Spinderikvarteret – Beboernes Oplevelse af Kulturmiljøet er nu klar. Her kan du læse eller downloade en kort opsummerende version af rapporten.

Nu ligger analysen Vores Kvarter. Spinderikvarteret – Beboernes Oplevelse af Kulturmiljøet klar, lige til at læse eller downloade, fuld rapport og som et kortere opsamlende notat. Her kan du læse den opsummerende korte version. Versionen er 12 sider lang. 

Er du interesseret i at læse den fulde version af rapporten, kan du finde den her.  

Mere om undersøgelsen bag:

Undersøgelsens omdrejningspunkt er at møde beboerne i det miljø, hvor de bor. At se på kvarteret i fællesskab og tale om, hvordan kvarteret opleves.

32 beboere har deltaget og medvirket i blandt andet dialogvandringer, gruppeinterviews, kortlægning, spørgeskemaer med mere.

Undersøgelsen viser blandt andet at:

- Kulturarven betyder noget for beboerne, det giver en særlig stemning og det er positivt med udvikling af bygningerne, hvis det tilpasses kvarterets udtryk.

- Socialt liv er vigtigt for beboerne, selv om de sjældent selv er en del af fællesskaber på tværs af kvarteret eller er faste brugere af kvarterets steder.

- Der er mange forskellige fortællinger om kvarteret blandt beboerne og enkelte oplever området helt anderledes end de fleste.

- Kvarterets historie er en kvalitet for beboerne og er med til at sætte nutiden i perspektiv.

 

Du kan læse meget mere om analyse, metode og resultater i de to publikationer.