x

Byggefællesskaber - Beboerdrevne boligprojekter i byudvikling

Bog

Udgivelsesdato
9. januar 2019

Sideantal
63 sider

Forfatter(e)
Realdania By & Byg

79,00 kr.
(99,00 kr. for ikke-medlemmer )

Læg i kurv

Levende og mangfoldige byer opstår bedst gennem variation i arkitektur, byfunktioner og boligformer – og et nyt bidrag til mangfoldigheden er boligprojekter, hvor beboerne selv er bygherre. Publikationen belyser, hvordan byggefællesskaber kan bidrage til kvaliteten i byerne, og den sætter fokus på organisering, finansiering og byggeproces i de beboerdrevne projekter.

Et nyt bidrag til mangfoldigheden i byerne er boligprojekter, hvor beboerne selv indtager bygherrerollen og realiserer deres boligdrømme i dialog med professionelle.

Mens fænomenet ”byggefællesskaber” er udbredt og i høj grad sat på form i Tyskland, er det knap så rodfæstet i Danmark. Men interessen synes at være stigende, og de første tiltag til at lade sig inspirere af den tyske model er i gang.

Publikationen ”Byggefællesskaber – Beboerdrevet boligbyggeri i byudvikling” belyser gennem tre temaartikler og 13 interviews, hvordan byggefællesskaber kan være en vej til at fremme mangfoldigheden i byerne, bæredygtighed og bedre boligmiljøer – og samtidig sætter den fokus på rammerne i forhold til organisering, finansiering og byggeri.

Flere byudviklere fortæller, hvordan man kan arbejde med byggefællesskaber som et kvalitetsskabende element i udvikling af byerne – og advokater og repræsentanter for banker og realkredit viderebringer deres erfaringer med finansiering af de beboerdrevne byggerier. Endelig sætter arkitekter fra et par danske tegnestuer fokus på processen omkring selve byggeriets tilblivelse.

”Byggefællesskaber – Beboerdrevet boligbyggeri i byudvikling” henvender sig til kommuner, byudviklingsselskaber og andre, som kan se en interesse i at fremme fænomenet – og til alle typer af rådgivere, som bistår med at gøre projekterne til virkelighed.

Du kan downloade publikationen her - eller købe et trykt eksemplar for 49 kr. her.

Se også nyheden "Byggefællesskaber på dagsordenen" (9. januar 2019).