x

Digitalt folkemøde: Bymidter i forandring

Vi ser nærmere på to nye undersøgelser og diskuterer sammenhængen mellem byliv og handelsliv.

Arrangementet er afholdt

Dato 17. juni 2021

Tidspunkt
kl. 12.00 — kl. 12.50

Adresse
Livestream

Adgang for alle

Deltag i livestream
Digitalt folkemøde: Bymidter i forandring

Steffen Stamp

Det ligner et paradoks: På de ene side klarer mange danske byer sig godt – danskerne bosætter sig i stigende grad i byerne, og det skaber økonomi og nye muligheder. På den anden side kæmper mange byer med butiksdød og tomgang i de historiske bymidter. Særligt i de mindre og mellemstore byer risikerer bymidterne at miste deres funktion som vigtigt ankerpunkt for handel, kultur, fællesskab og stedsidentitet. 

Man kan se det som om, at bymidterne er under afvikling, men det tror vi ikke på. Vi ser det som en omstilling. Nye mønstre for bosætning, adfærd og indkøb vil stille nye krav og forventninger til byen – og samtidig er der potentiale for at skabe spændende, levende og robuste bymidter. For dem har vi brug for, også i fremtiden. 
Med afsæt i to friske kortlægninger af butiksliv og byliv under corona undersøger vi, hvad vi ved om sammenhængen mellem byliv og detailhandel, og hvor vi skal sætte ind for at sikre levende og robuste bymidter langt ind i fremtiden.

Mød Jeff Risom, partner, Gehl, Ditte Marquard Jessen, partner, Urland, Søren Møller Christensen, leder af Udvikling og Plan, Bornholms Regionskommune og Björn Emil Härtel Jensen, projektchef, Realdania.

Moderator: Niels Bjørn, urbanist og ph.d.

Link til livestreaming:

Bymidter i forandring

 

Læs nyheden '’Partnerskab for levende bymidter’ klar med nye anbefalinger' og partnerskabets samlede rapport

’Partnerskab for levende bymidter’ klar med nye anbefalinger

Rapport fra 'Partnerskab for levende bymidter'

Læs artiklen ’Der skal mere liv i bymidten’ fra vores årsmagasin om Rønne, Assens og Løbstårs arbejde med bymidter og havnemiljø:

Der skal mere liv i bymidten

Levende bymidter er også på dagsordenen under denne digitale debat fredag den 18. juni kl. 12.00 - 12.50:

Hvordan sikrer vi levende bymidter?