x

Digitalt folkemøde: Hvordan sikrer vi levende bymidter?

Nøgleaktører drøfter anbefalinger fra Partnerskab for levende bymidter.

Arrangementet er afholdt

Dato
18. juni 2021

Tidspunkt
kl. 12.00 — kl. 12.50

Adresse
Livestream

Adgang for alle

Deltag i livestream
Digitalt folkemøde: Hvordan sikrer vi levende bymidter?

Steffen Stamp

Vores byer er i forandring. For selvom danskerne i stigende grad bosætter sig i byerne, kæmper mange bymidter med butiksdød og tomgang. Sværest ser det ud i de mindre og mellemstore byer, hvor de historiske bymidter risikerer at miste deres funktion som mødested og ankerpunkt for handel, kultur, fællesskab og stedsidentitet. 

Spørgsmålet er: Hvad skal skabe liv i vores bymidter i fremtiden? Hvilken rolle skal bymidten spille i vores hverdag? Og hvorfor er bymidten værd at kæmpe for?

Det seneste år har et partnerskab mellem erhvervsliv, detailhandel, interesseorganisationer, ejendomsejere, foreninger, stat og kommuner arbejdet med de her spørgsmål. Resultatet er en helt ny rapport fra Partnerskab for levende bymidter med anbefalinger til, hvordan vi sikrer levende bymidter i vores mindre og mellemstore byer. Vi diskuterer rapportens hovedkonklusioner og anbefalinger med en række af de aktører, der står med nøglen til at sikre levende og robuste bymidter langt ind i fremtiden.

Mød John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, Laila Kildesgaard, direktør, KL, Sigmund Lubanski, konst. direktør, Bolig- og Planstyrelsen, Søren Steen Andersen, borgmester, Assens Kommune og Jesper Nygård, adm. direktør, Realdania. 

Moderator: Lisbeth Knudsen, strategidirektør, Altinget & Mandag Morgen.

Link til livestreaming:

Altinget Folkemøde 

 

Læs nyheden '’Partnerskab for levende bymidter’ klar med nye anbefalinger' og partnerskabets samlede rapport

’Partnerskab for levende bymidter’ klar med nye anbefalinger

Rapport fra 'Partnerskab for levende bymidter'

Læs artiklen ’Der skal mere liv i bymidten’ fra vores årsmagasin om Rønne, Assens og Løbstårs arbejde med bymidter og havnemiljø:

Der skal mere liv i bymidten

Levende bymidter er også på dagsordenen torsdag den 17. juni kl. 12.00 - 12.50 til denne debat:

Bymidter i forandring