x

Connie Hedegaard om kommunernes rolle i klimaomstillingen

Video

Dato
31. januar 2022

Connie Hedegaards tale om kommunernes rolle i klimaomstillingen er her kogt ind til essensen og kan vises på henholdsvis 2:35 og 10 minutter.

Hvordan kan kommunen lave konkret klimaomstilling og samtidig opretholde både borgernes og kommunalbestyrelsens opbakning?

Til DK2020 konferencen d. 31. januar 2022: Global krise – lokal handling, holdte Connie Hedegaard en levende tale om kommunernes rolle i klimaomstillingen. 

For som Connie siger: Man kommer bare ikke udenom, at det er derude hvor mennesker bor, hvor mennesker lever, hvor mennesker arbejder, at omstillingen skal blive konkret – men hvordan gør man det, så man både har borgere og kommunalbestyrelsen med sig?

Brug videoerne til at skabe dialog

Her er talen sammenklippet, så essensen let kan vises i dialog med politikere og andre aktører. 

Øverste video er en kort version af talen på 2:35 min. 

Nedenstående video er en lang version på 10 min. 

I 10-minutters versionen kan der bladres mellem forskellige temaer under titlerne: 

•  Skab et fælles vidensgrundlag
•  Skab samarbejde på tværs
•  Synliggør jeres løsninger 
•  Behov for færre barrierer 
•  Et fælles projekt 

 
 

Om DK2020

DK2020 giver danske kommuner mulighed for at løfte det lokale klimaarbejde til international best practice. Gennem forløbet får kommunerne rådgivning og sparring til at udvikle en ambitiøs lokal klimahandlingsplan, som viser vejen til en klimaneutral og klimarobust kommune senest i 2050.

DK2020 kommunerne arbejder med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Med DK2020 er det første gang, at C40’s internationale standard ’Climate Action Planning Framework’ (CAPF) bliver brugt og videreudviklet til brug i mindre byer og kommuner.