x

Genbesøg - Lundsgaard Gods og Engelholm Gods

Video

Dato
2023

Længde
5 min 19 sek

I filmen ser vi nærmere på kampagnen Fremtidens Herregård, hvor en række danske herregårde har fået støtte til at genopfinde bygningskulturen i landdistrikterne og til at finde en måde at danne ramme om kultur, lokale fællesskaber og nye erhverv, der gavner både herregårdene selv og de lokalsamfund, de er en del af.

Mød Vini Luel, medejer af Lundsgaard Gods, og Gerner Wolff-Sneedroff, ejer af Engelholm Gods til en snak om, hvad de har brugt bevillingerne fra Realdania til samt hvilken betydning og effekt, det har haft. Vi hører også, hvilke udfordringer godserne stadig har, og hvordan fremtidens uforudsigelighed påvirker dem. På Lundsgaard Gods har de svært ved at få støtte fra kommunen og dermed også fonde til nye projekter, og på Engelholm Gods blev plannerne om et veteranbilsværksted knust af finanskrisen, og nu lejer et arkitektfirma sig i stedet ind i bygningen. 

Filmen er produceret af Michael Levin, og er en del af Realdania Genbesøg. Med Realdania Genbesøg vender vi tilbage til en lang række af de projekter, som har modtaget støtte de seneste 20 år. Målet er at lytte til brugernes erfaringer og derigennem blive klogere på, hvordan arkitektur kan skabe værdi for mennesker.