Engelholm

På Engelholm havde en tidligere magasinbygning behov for grundig istandsættelse og en ny funktion. Som en del af vores kampagne ”Fremtidens Herregård” er bygningen nu blevet restaureret og indrettet, så den kan bruges til nye formål, bl.a. som mødested for ejere af klassiske veteranbiler.

Herregård bliver ny samlingspunkt

Efter en omfattende ombygning og restaurering har en tidligere magasinbygning på Engelholm fået nyt liv som mødested for bl.a. ejere af klassiske veteranbiler. Og dermed er der skabt mulighed for at få livet tilbage på herregården. Her kan man holde kurser, foredrag og andre aktiviteter, der potentielt kan trække mennesker fra hele landet, styrke foreningslivet og øge kendskabet til egnen.

Resultatet oversteg ejeren Gerner Wolff-Sneedorffs forventninger: ”Vi står med en bygning, som vi før kun kunne bruge til at sætte ståltrådsruller ind i. Nu er den blevet sat grundigt i stand, så den bruges til nye formål og holde mange år frem. Og indvendigt kan man stadig mærke, at man opholder sig i en historisk bygning.”

Den solide magasinbygning er opført i 1882 og tegnet af den danske arkitekt August Klein. Omdannelsen har krævet grundig istandsættelse: omlægning af det gamle skifertag, genopfugning af forvitrede fuger og restaurering af de gamle, utætte støbejernvinduer, som er bevaret. På indersiden af muren er der isat termovinduer, og der er indlagt varme i det støbte gulv i bygningens underetage, som også er blevet forsynet med en lys, slidstærk og spejlblank epoxybelægning. Og ikke mindst er loftet taget ned, så der for første gang er frit udsyn til de grove hanebjælker og spær under taget, og nu kan man for alvor se bygningens flotte arkitektoniske linjer.

For herregårdens ejer er det vigtigere, at magasinbygningen bliver bevaret, end at den giver overskud her og nu: "Når man gør regnskabet op, skal man huske på, at det, at bygningen bliver brugt, skaber en forpligtelse til at holde den ved lige, som sikrer den for eftertiden," som Gerner Wolff-Sneedorff siger og han fortsætter: "Hvis man begynder at rive bygninger ned, fordi de ikke længere kan indgå i driften, forsvinder stedets ånd. Men herregården skal ikke bare være produktion. For os er det vigtigt at værne om kulturarven og tænke langsigtet, ligesom dem, der kom før os."

Om kampagnen Fremtidens Herregård

Realdania-kampagnen ”Fremtidens Herregård” blev lanceret i 2008 for at bidrage til at genskabe livet på landet og bidrage til at genopfinde herregården som kulturel og økonomisk dynamo. Gennem to idékonkurrencer har kampagnen givet støtte til i alt 24 nytænkende projekter på herregårde overalt i Danmark. De udvalgte projekter understreger alle – hver på deres måde – hvordan en revitalisering af herregårdenes bygninger kan udvikles som ramme om forretningsmæssig innovation og udvikling i landdistrikterne, og de viser, at god bygningsbevaring og nytænkende, bæredygtige forretningsmodeller går hånd i hånd.
 

Projektfakta

 • Påbegyndt
 • 2008
 • Afsluttet/forventet afsluttet
 • 2016
 • Støttebeløb
 • 175 mio. kr. (For hele kampagnen)
 • Websites
 • fremtidensherregaard.dk

Kontakt

 • Kort

 • Nyheder

 • Relaterede projekter

Kort

Engelholmvej 3

4733 Tappernøje

Relaterede projekter Se alle projekter

Boltinggaard

Hverringe

Vosnæs

Halsted Kloster

{{ title }}

{{ description }}