x

Deltag i Verdensmålsugen 2023

Nyhed 17. januar 2023

Den 31. januar til den 3. februar afholder 2030-panelet, Global Compact Network Danmark, Altinget og Tænketanken Mandag Morgen Verdensmålsuge. Realdania er igen i år hovedpartner på arrangementet og inviterer til tre arrangementer om fondes arbejde med verdensmål.

I Realdania fylder verdensmålene meget – både i vores filantropiske arbejde og i den daglige drift. Derfor er vi igen i år hovedpartner på verdensmålsugen, hvor der sættes spot på, hvor langt Danmark er med verdensmålene og ikke mindst, hvad vi kan gøre for at komme tættere på mål.

Realdanias tre arrangementer stiller skarpt på, hvordan danske fonde arbejder med verdensmål: Hvordan målene bruges som rettesnor i det filantropiske arbejde, hvilke forskelle fondene gør, og hvilke krav samfundet kan stille til fonde ift. at arbejde med verdensmål.

Det gør vi i ’blokken’ Fondenes arbejde med Verdensmålene, som ligger tirsdag den 31. januar kl. 13-16. Det er muligt at deltage i alle tre arrangementer eller blot et af de tre i blokken om fonde og verdensmål.

Se hele programmet for Verdensmålsugen 2023 og tilmeld dig

Program for Realdanias arrangementer til Verdensmålsugen

13:00-14:00
Fonde og verdensmål: Dilemmaer og succeser set fra fondenes eget perspektiv
Hvordan arbejder de danske fonde med Verdensmålene? Kom, og bliv klogere på fondenes rolle i realiseringen af Verdensmålene, når et panel af fonde inviterer indenfor og deler deres succeser og dilemmaer ift. at arbejde med Verdensmålene. Du får også mulighed for at stille direkte spørgsmål til fondene, når Lisbeth Knudsen tager os med bag kulisserne i fondsverdenen.

14:00-15:00
Fondes samfundsansvar: Hvad er fondenes rolle i samfundet, og hvilke udfordringer, projekter og dagsordener kan og bør fondene løfte?
Hvad er fondenes rolle i samfundet? Det søger vi at besvare, når Tine Gøtzsche modererer denne debat, der kigger fondene efter i sømmene. Bliv klogere på, hvor fonde kan gøre en forskel i forhold til samfundets store udfordringer. Samtidig undersøger vi, hvordan vi kan sikre, at fonde ikke risikerer at blive for politiske i uddelegeringen af sine bevillinger. Vi hører fondenes egne perspektiver sammen med nogle af de førende forskere på området.

15:00-16:00
Samtalesalon: Fondes arbejde med verdensmål i praksis.

Henrik Lehmann Andersen, administrerende direktør i Nordea-fonden og
Flemming Konradsen, Professor, næstformand for bestyrelsen i Grundfos Fonden og Senior Vice President hos Novo Nordisk Foundation præsenterer hver et projekt, hvor de aktivt arbejder med verdensmålene. 
Samtalesalonen modereres af Tanja Nyrup Madsen, chefredaktør hos Mandag Morgen.

Se hele programmet for Verdensmålsugen 2023 og tilmeld dig

Realdanias arbejde med verdensmålene

Vil du læse mere om, hvordan vi arbejder med verdensmål i Realdania kan det bl.a. gøres ved at dykke ned i nedenstående fire projekter, hvor vi på forskellig vis arbejder med verdensmål: 

Vores mål
C40
Verdens Bedste Morgen 

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet