x
Børn og familier i hele Danmark kan se frem til et væld af spændende aktiviteter, oplevelser og inspiration, når Det Kongelige Teater om nogle år åbner dørene til et nyt, stort oplevelsesunivers. Universet får til huse i det helt særlige teaterbygning Stærekassen på Kongens Nytorv i København. 

Børn på scenen og bag kulisserne

Stærekassen har siden Skuespilhusets åbning i 2008 kun været tilgængelig for offentligheden i begrænset omfang. Det skal det nye store projekt med det Kongelige Teater i spidsen lave om på. 

Slots- og Kulturstyrelsen under Kulturministeriet står for at føre bygningen ind i en ny tid, så den fremover bliver et sted, hvor børn gennem leg og læring bliver introduceret til klassiske kunstarter. Stærekassen vil i fremtiden blive fyldt med muligheder for at prøve kræfter med scenekunst og klassisk musik. De besøgende vil samtidig komme med bag kulisserne og få indblik i, hvordan forestillinger bliver til. Det kommer til at handle om alt fra kostumer over sceneteknik til arbejdet med kroppen, instrumenter, sang og dans. 

Det er en del af rammeaftalen mellem Kulturministeriet og Det Det Kongelige Teater, at mange flere børn fra forskellige miljøer skal have adgang til teateret og oplevelser med klassisk musik og scenekunst.

Bygningsarv åben for offentligheden

Projektet skal samtidig bidrage til, at den helt unikke og fredede teaterbygning får et nyt indhold, som sikrer adgang for offentligheden. 

Med sin særegne art deco-arkitektur udgør Stærekassen i sig selv en magisk, dramatisk og historieladet ramme for et teaterunivers for både børn og deres familier. Oplevelsesuniverset er dermed et rigtig godt eksempel på, hvordan man kan transformere en historisk bygning, der har tabt sin funktion, så den får ny relevans – for fremtidige generationer og for flere forskellige grupper. 

Forventningen er, at Stærekassen bliver en ny ramme om et større fællesskab og samtidig introducere nye grupper af børn og familier til oplevelser med teateret.