x

Et uformelt mødested for alle

Det Nye X-Hus er et uformelt samlingssted, hvor alle kan mødes på de fleste tider af døgnet til hygge, leg, ophold og samvær. Lokalområdets foreninger og interessegrupper har med huset fået nye og forbedrede muligheder for at drive deres aktiviteter.

Landsbyens dagligstue

Halvdelen af den tidligere skolebygning, ca. 2.000 m2, rummer Det Nye X-Hus, som indeholder moderne faciliteter til store og små møder for lokalområdets mange foreninger. Der er festlokaler, idræt, åbne værksteder, lokalhistorisk arkiv, som sammen med spændende udendørsfaciliter, understøtter X-Husets nøgleord – Kultur, Natur og Sundhed.

Centralt i Det Nye X-Hus er en ny stor glasbygning på 250 kvm, som er ”Landsbyens dagligstue”. Dagligstuen er  mødestedet hvor lokalområdets børn, ældre og familier kommer forbi til uformelt samvær alle ugens dage – fra morgen til aften.

I den anden halvdel af bygningen har Børne- og Ungerådgivningen i Faaborg Midtfyn Kommune til huse. Her har kommunen vil samlet en stor del af deres forebyggende indsats over for børn, unge og familier, der har det svært.

Samtidigt starter Ungdommens Røde Kors, i samarbejde med Brobyskolerne og X-Huset/MDvuns-huset, en helt ny type frivilligdrevet aktivitetshus for børn og unge. Aktivitetshuset skal rumme flere forskellige aktiviteter såsom lektiecafe, madklub, værksted, mentoraktiviteter og meget mere.