x

En koncertsal i Jean Nouvels ånd 

Da det i sin tid blev besluttet at flytte DR til Ørestaden, opstod der et ønske om at opføre en ny koncertsal samme sted. Koncertsalen skulle bygges ud fra de højeste kvalitetskrav og imødekomme DR's nutidige og fremtidige behov. En international arkitektkonkurrence blev vundet af den anerkendte franske arkitekt Jean Nouvel.

Vi valgte at støtte projektet for at sikre, at Nouvels oprindelige arkitektoniske og æstetiske intentioner kunne realiseres. Det betød, at materialevalget til salens indvendige overflader blev opgraderet, inventaret blev udført i Jean Nouvel design, og der blev opført en større og mere rummelig foyer med glastag.

En pulserende og hemmelighedsfuld bygning 

Der blev installeret projektionsbelysning såvel af koncertsalens blå facade som af de indvendige overflader. En belysningseffekt, der får bygningen til at fremstå pulserende, organisk, tiltrækkende og hemmelighedsfuld. Koncertsalens samlede areal er på ca. 26.000 m2 med plads til 1.800 gæster, heraf 225 korpladser. Herudover er der etableret tre andre sale til produktion. Den spektakulære koncertsal står med sin 45 meter høje koboltblå kube som et vartegn for den nye DR-byen til stor glæde for koncertgængerne.