x

Bevaringsværdig bygning får nyt liv

Den bevaringsværdige jernbanestation Dyssekilde ved Thorup, blev åbnet i 1916 og er opkaldt efter den nærliggende Dyssekildegård. Stationen, var en af mange nedlagte stationsbygninger på Lokalbanen. Toget kørte, men bygningen stod i forfald.

Visionen for projektet er en station som er levende, og som igen har betydning for byen. Oprindeligt husede stationsbygningen både postkontor og billetsalg, men siden huset mistede sine funktioner, har den dårligt vedligeholdte bygning signaleret forfald og udkant. Med restaureringen har huset fået mange nye brugere. Foreningen Thorup Bogby er flyttet ind med udsalg af brugte bøger og forfatteraftener. Der er blevet etableret et kontorfællesskab til udlejning, ligesom Miljø- og energikontoret er flyttet ind.

Lokale ildsjæle 

Bag renoveringen af Dyssekilde Station står en gruppe lokale ildsjæle, som fik lov til at købe den gamle bygning af Lokalbanen.

Med projektet er Dyssekilde Station igen blevet en levende del af lokalområdet. Stationen ligger som nabo til Økosamfundet Dyssekilde, som i sig selv er et turistmål. Projektet har medvirket til at fremtidssikre Danmarks bygningsarv og kulturmiljøer, ved at skabe nyt liv i gamle huse på et økonomisk bæredygtigt grundlag.