x

Ny vestmønsk destination

Møn oplever i de her år en voksende lokal produktion af kvalitetsfødevarer. Derfor er der brug for et sted, hvor små og større producenter kan mødes, samarbejde og danne nye partnerskaber omkring markedsføring, salg og udvikling af nye produktområder.

Samtidig er der en tendens til, at mange turister primært besøger og kender til Møns Klint på Østmøn. Derfor skal det nye Fanefjord Torv både understøtte udviklingen af lokale fødevareerhverv og være en ny vestmønsk destination for turister.

Et samlingspunkt for både lokale og turister 

Fanefjord Torv etableres på en gammel mejerigrund, der er placeret i midten af landsbyen. På den måde bliver torvet et naturligt mødested med plads til aktiviteter for både områdets borgere, lokale ildsjæle og turister. Udover at man kan gå på opdagelse i lokale produkter, skal der også være plads til, at man som turist kan få information om vandre- og cykelture i området eller bare holde en pause fra turen rundt på øen.

Et torv med flere formål

Samlet set bliver Fanefjord Torv etableret med tre formål. Det skal for det første være et nyt mødested i Damme Askeby, hvor det lokale fællesskab kan vokse. Derudover skal stedet bidrage til udviklingen af den lokale fødevareproduktion, og så skal det løfte Vestmøn som et attraktivt turistmål. Man forventer, at bytorvet og torvehallen er klar til brug ved udgangen af 2024.