x

En udvidelse af rammerne

Kunsthal 44Møen er et sted i udvikling, hvor man gerne både vil formidle samtidskunst til besøgende og facilitere et rum, hvor kunstnere kan arbejde. Derfor udvidede man rammerne, som blev indviet i juni 2023. Udover det nye Center for Klangkunsten, kan besøgende i udstillingshallen opleve malerier, videokunst, skulpturer og anden samtidskunst af danske og udenlandske kunstnere. 

Gæster året rundt

Hele kunsthallen har desuden fået et nyt og mere bæredygtigt energisystem, som er baseret på solvarme, hvilket muliggør at kunsthallen kan have en længere sæson, og som samtidig forbedrer indeklimaet. Det er afgørende for, at kunsthallen kan skrue op for antallet af koncerter og arrangementer – også udenfor sommersæsonen. De udvidede åbningstider giver kunsthallen mulighed for at invitere et øget antal lokale borgere og skoleklasser indenfor. 

Kultur- og naturoplevelser på Møn

Kulturoplevelser kan være med til at gøre Møn til en endnu mere attraktiv destination, der tiltrækker turister og kunstnere fra både ind- og udland året rundt. Kultur er en vigtig del af Møns dna, noget man dyrker, og som kendetegner stedet. Gennem tiden har den berømte klint på øens østside været et populært udflugtsmål, men også et yndet motiv i billedkunsten. Og i dag tid trækker vandreruten Camønoen også turister til Møn. Den går lige forbi Kunsthal 44Møen på øens vestlige side, som på den måde er en del af oplevelserne. 

Refugium for kunstnere

Kunsthal 44Møen besøges årligt af en lang række kunstnere, komponister og kuratorer fra hele verden, der kommer for at udøve, formidle og studere samtidskunst. For denne målgruppe er Kunsthal 44Møen et refugium med plads og ro til fordybelse midt i den unikke mønske natur, langt fra storbyen. Med en opgradering af Kunsthallens refugium til fem attraktive værelser og et nyrenoveret atelier, er der potentiale til, at kunsthallen vil kunne fordoble antallet af kunstnere på arbejdsophold.

En arkitektonisk helhed

Pihlmann Architects har været rådgivere på bygningerne, og de har tilføjet nye elementer med inspiration hentet i kunsthallens eksisterende bygninger, som både består af et ombygget autoværksted og ældre landbrugsbygninger. De nye bygninger danner sammen med de eksisterende en ny helhed med gårdrum til ophold og udstillinger, og et enkelt udtryk som forbinder det industrielle med det landlige. Marianne Levinsen Landskab er rådgivere på landskabet, og i projektet er der arbejdet med tilgængelighed, så mange forskellige brugere får adgang til både kunstudstillinger og en storslået udsigt til landskabet.