x

En udvidelse af rammerne 

Kunsthal 44Møen er et sted i udvikling, hvor man gerne både vil formidle samtidskunst til besøgende og facilitere et rum, hvor kunstnere kan arbejde. Det kræver nogle rammer, der kan bære opgaven. Derfor er et større byggeprojekt netop startet. I sommeren 2023 forventer man, at Kunsthal 44Møen kan åbne dørene til både en ny gæstebygning og et nyt center for klangkunst. 

Gæster året rundt

Hele kunsthallen får desuden et nyt energisystem, så bygningerne kan bruges, også når det er koldt. Det er afgørende for, at kunsthallen kan skrue op for antallet af koncerter og arrangementer – også udenfor sommersæsonen. Kulturoplevelser kan være med til at gøre Møn til en endnu mere attraktiv destination, der tiltrækker turister og kunstnere fra både ind- og udland året rundt. De udvidede åbningstider giver samtidig kunsthallen mulighed for at invitere et øget antal lokale borgere og skoleklasser indenfor. 

Refugium for kunstnere

Kunsthal 44Møen besøges årligt af en lang række kunstnere, komponister og kuratorer fra hele verden, der kommer for at udøve, formidle og studere samtidskunst. For denne målgruppe er Kunsthal 44Møen et refugium med plads og ro til fordybelse midt i den unikke mønske natur, langt fra storbyen. Med en opgradering af Kunsthallens refugium til fem attraktive værelser og et mere struktureret udbud af faciliteterne, er der potentiale til, at kunsthallen vil kunne fordoble antallet af kunstnere i residence.

En arkitektonisk helhed

Pihlmann architects er rådgivere på projektet, og de har tilføjet nye elementer med inspiration hentet i kunsthallens eksisterende bygninger, som både består af et ombygget autoværksted og ældre landbrugsbygninger. De nye bygninger vil sammen med de eksisterende danne en ny helhed med gårdrum til ophold og udstillinger og et enkelt udtryk, som forbinder det industrielle med det landlige. I projektet er der desuden arbejdet med tilgængelighed, så mange forskellige brugere får adgang til både kunstudstillinger og en storslået udsigt til landskabet.