x

Udviklingsmuligheder og et bredere kulturtilbud 

En flok ildsjæle havde et ønske om at skabe nye udviklingsmuligheder og et bredere kulturtilbud midt i Vrå ved at redde, renovere og inddrage det nedrivningstruede Rugbrødsbageri i Kulturhuset ”Uhrenholdts Gård”.

Det gamle Rugbrødsbageri er bygget omkring år 1900 med 3 stokværk, lemme i gavlen, og hejseværk. Det er en smuk tidstypisk bygning, der rummer et stort potentiale.

Veteranværkstedet, Kunstnerloftet og Mulighedernes Mellemrum

Med respekt for det oprindelige er huset blevet renoveret fra kælder til kvist, og 3 etager med nyskabende indhold er blevet etableret. Det nye indhold supplere indholdet i Uhrenholdts Gård, og de to huse skaber sammen muligheder for alle. Projektet omfatter: Et værksted hvor man kan udfolde sine håndværksmæssige evner, et inspirerende atalier med synlige bjælker og massere af ovenlys, og et innovation-laboratorium der skaber forbindelse mellem klassisk håndværk og moderne teknologi. 

Drevet af frivillige fra Vrå og omegn

Projektet var drevet af frivillige fra Vrå og omegn. Både af private med tilhørsforhold til foreningen og af lokale firmaer og forretninger, der har påskønnet det store frivillige arbejde, ved at være rundhåndede med rabatter, udlån af maskiner.