x

Fra nedlagt stationsbygning til mødested og museum

I 2018 overtog en gruppe lokale ildsjæle den nedlagte stationsbygning og det tilhørende pakhus i Tarm med drømme om at omdanne bygningerne til et kombineret forsamlingshus og museum for lokale, turister og virksomheder.

Byens DNA

Drømmen om at få liv i byens nedlagte stationsbygning opfyldes, og visionen er at istandsætte bygningerne med respekt for dét, der var engang og samtidig skabe et nyt fælles mødested. Tarm Stole & Møbelfabrik blev grundlagt i 1896 og er en del af byens DNA – her producerede man fra 1947 til 1980 de velkendte FDB-møbler af eksempelvis Børge Mogensen. Møbler som blev sendt ud i landet fra togstationen, der lå lige overfor fabrikken – deraf inspirationen til navnet Furniture Station. 

Furniture Station vil derfor integrere tegninger, prototyper, fotos og møbler fra Tarm Stole & Møbelfabrik i ét stort udstillingsrum. Derudover bliver der mulighed for afholdelse af events, workshops og udstillinger med bl.a. fremtidens arkitekter og møbeldesignere, såvel som sociale pop-up arrangementer.

Furniture Station er et eksempel på, hvordan en særlig bygning og en god historie kan være udgangspunkt for nye fællesskaber i en mindre by. 

Vi har støttet projektet for at skabe nye og bedre muligheder for byens lokale beboere og virksomheder, så byen også i fremtiden er attraktiv for alle, der besøger, bor og arbejder i Tarm.