x

Ny arkitektur og industrihistorie

Med en gennemgribende istandsættelse af Hammerhavn er de oprindelige granitmoler og granithistoriens spor i landskabet synliggjort og fremhævet. I dag fremstår havnen som en indbydende helhed, hvor den nye arkitektur, industrihistorien og lokalmiljøet supplerer hinanden og indbyder de mange turister til at nyde udsigten og udforske kysten med bådfarten, som allerede før havnens omdannelse sejlede ture med op til 100.000 turister om året.

Med de små hyggelige træhuse på Hammerhavnen, er der skabt nye og bedre muligheder for havnens gæster og dermed også mere liv på havnen. I bygningerne findes en kiosk, et fælleshus for foreninger samt en servicebygning. Træhusene er meget karakteristiske med særligt spidse og skæve tage, der refererer til de nærliggende højdedrag, nemlig Hammerknuden og Hammershus.

Omdannelsen af Hammerhavn løfter ikke bare stedet, men giver også anledning til en samlet formidling af det bornholmske graniteventyr.

En del af Mulighedernes Land

Projektet var en del af kampagnen Mulighedernes Land som var et partnerskabsprojekt mellem Realdania og Bornholms Regionskommune, Lolland Kommune og Thisted Kommune.

Med Mulighedernes Land ønskede vi at bidrage til at skabe en positiv udvikling i yderområderne i Danmark og projektet har derfor fokuseret på at styrke rammerne for bosætning og turisme ved at forbedre og nytænke de fysiske strukturers indhold, funktioner og udformning.

Mulighedernes Land