x

Dronning Sophies Hus er fra 1591 og ligger på herregården Halsted Kloster. Her har tiden stået stille, og fornemmelsen er som at træde ind i en anden verden. En verden, som er en blanding af eventyr, malerisk forfald og pulterrum. De oprindelige vægge fra 1500-tallet er fint belagt med kun ét lag tapet ligesom de har fine originale bemalinger. De gamle vinduer trænger til at blive slebet, kittet og malet.

Med konceptudviklingsprojektet har ejerne undersøgt, hvordan huset kan sikres gennem restaurering på en ekstremt konserverende måde og samtidig åbne det for offentligheden. Man ønsker ikke at gå på kompromis i restaureringen, men ønsker at sætte denne unikke historiske bygning i stand i en kvalitet, som den fortjener.

Visionen er at åbne huset for offentligheden og formidle dets særlige historie til de besøgende. Man vil kunne gå rundt og fornemme stemningen og samtidig få en underholdende lektion i Danmarks historie, Lollands historie, Halsted Klosters historie, stilarternes udvikling, den herskabelige boligs indretning, den nødvendige håndværksmæssige kunnen, restaureringen – og ikke mindst huset og de fortællinger og mennesker, der knytter sig til det.

Om kampagnen Fremtidens Herregård

Kampagnen ”Fremtidens Herregård” blev lanceret i 2008 for at bidrage til at genskabe livet på landet og bidrage til at genopfinde herregården som kulturel og økonomisk dynamo. Gennem to idékonkurrencer har kampagnen givet støtte til i alt 24 nytænkende projekter på herregårde overalt i Danmark. De udvalgte projekter understreger alle – hver på deres måde – hvordan en revitalisering af herregårdenes bygninger kan udvikles som ramme om forretningsmæssig innovation og udvikling i landdistrikterne, og de viser, at god bygningsbevaring og nytænkende, bæredygtige forretningsmodeller går hånd i hånd.

Kampagnen Fremtidens Herregård