x

Kunstnerbolig fra 1829

I 1829 blev huset bygget, som sidenhen blev købt af Holger Drachmann i 1902. Her boede han indtil sin død i 1908. Allerede i 1911 åbnede huset for besøgende takket være ’Komiteen for Drachmanns Hus på Skagen’. Huset rummer en stor samling af Drachmanns egne malerier og tegninger samt malerier af P. S. Krøyer, Laurits Tuxen, Anna Ancher, Michael Ancher og flere andre samtidige malere. Ude i udhuset findes desuden en permanent fotoudstilling om digteren og marinemaleren Holger Drachmann. Kunstnerhjemmet er med andre ord af stor lokal og national kulturhistorisk værdi.

Nænsomt restaureret

Det smukke hus ligger midt i en vild og frodig have, og selvom både huset og dets omgivelser gennem de mange år er blevet løbende vedligeholdt, havde tidens tand gnavet på kunstnerhjemmet, og huset havde pådraget sig nogle alvorlige skavanker. Derfor har vi støttet en istandsættelse af huset fra inderst til yderst. Det fredede hus har fået en gennemgribende istandsættelse af såvel murværk, bindingsværk, vinduer og døre, ligesom de indvendige overflader og tekniske installationer er blevet gennemgået.

Bygningsarven i landdistrikterne

Projektet er en del af initiativet Bygningsarven i landdistrikterne, som arbejder for at sikre den vigtigste del af bygningsarven for eftertiden, dels medvirke til at udløse bygningsarvens uudnyttede potentiale for at skabe samfundsmæssig værdi i landdistrikterne.