x

Manglende hjemmebane til byens akustiske aktører

I Roskilde kommune mangler de akustiske aktører et mødested, hvor de kan udfolde sig. Der findes ingen faciliteter til aktørerne, som ikke også tjener andre formål. Det betyder, at de bruger meget tid og energi på at indrette de lånte lokaler ved alle deres arrangementer for derefter at rydde alt væk igen. Den akustiske folkemusik har en lang tradition i byen, og der er stor aktivitet inden for kormusik. Derfor mangler der et sted, hvor aktørerne for alvor kan forløse det publikumsmæssige potentiale, der er. 

Koncertkapellet - et rum for kunstnerisk udfoldelse

Sankt Jørgensbjerg Kapel i Roskilde bliver derfor omdannet til et nyt musikhus, Koncertkapellet og skal danne de fysiske rammer, der har manglet til aktørerne i Roskilde. Kapellet bliver koncertsted, mødested og eksperimentarium for hele byen – et rum for fællesskab og kunstnerisk udfoldelse. Dette skal være et unikt rum, hvor nærvær, intimitet og kunstnerisk kvalitet forenes. 

Det er arkitektfirmaet Cornelius+Vöge, som står for ombygningen. Byggeriet begyndte i 2023 og indvies i maj måned 2024 som koncert- og mødested.