x

Da det utætte tag på Bastionen skulle udskiftes, opstod ideen om at udnytte det ubenyttede tagrum og tomme etager til at skabe mere plads til kultur. De øverste etager har længe stået ubrugte hen, da adgangsforholdene ikke har været optimale. Samtidig er der næsten ingen isolering på store dele af husets tagflade, og markante vinduesfacader i enkeltlagsglas. Derfor er en energirenovering afgørende for det samlede projekt.

Med nye kulturværksteder ønsker man at skabe rum for kreativ udfoldelse og fordybelse. Værkstederne er et kulturkoncept, udviklet specielt til Nyborg Kommune, med øje for det sociale aspekt, talentudvikling, tilgængelighed og et moderne syn på fritidslivet.

Inkluderende fællesskaber 

Som et moderne kulturhus skal Bastionen blive et nyt kreativt mødested og facilitere stærke, inkluderende fællesskaber. Kulturloftet skal fungere som et dynamisk samlingssted for lokalbefolkningen. Der er klare planer for inddragelse af forskellige kulturaktører og for, hvordan bl.a. STU-elever skal være en del af dagligdagen på Kulturloftet og bidrage til driften. 

Kulturloftet skal styrke den kreative udfoldelse i Nyborg med faciliteter som makerspace, dansesal, fotostudie, udstillingsrum, syredskaber, lerværksted og atelier.

Bevaring og bæredygtighed

Der arbejdes med bæredygtighedstiltag, der ikke blot bevarer de arkitektoniske værdier i den gamle teaterbygning, men også genbruger materialer og reducerer energiforbruget. Arkitekterne Reværk lægger vægt på at anvende husets oprindelige byggemetoder i valget af nye løsninger.

Få en videorundvisning i projektplanerne for Bastionen