x

Fra udtjent brotårn til Kulturtårn

Nogle med deres daglige gang i København har måske cyklet en tur over Knippelsbro og undret sig over, hvordan der egentlig er inde i de to brotårne. I ét af de to tårne var svaret; at der var dødt. Men det har ændret sig - det ikoniske tårn står nu som en ikke-kommerciel kulturinstitution ved navn Kulturtårnet.

Brotårnet bygger bro 

Foreningen Kulturtårnet har til formål at bidrage til at binde bydelene sammen og skabe oplevelser for både københavnere og turister. Ved at udnytte det helt centrale arkitektoniske værk i København og omdanne det til et kulturelt rum, skal der skabes unikke oplevelser. Visionen med projektet var at skabe en økonomisk bæredygtig kulturinstitution gennem diverse kulturelle aktiviteter. Formålet var at bygge bro fra det gamle til det nye – fra broens forhenværende centrale rolle i den industrielle infrastruktur i kanalen til et fremsynet spændende knudepunkt for by-kulturliv i en bæredygtig by. Kulturtårnet er derfor nu indrettet til formålet.

Underværker

Projektet blev støttet gennem vores kampagne Underværker, der støtter lokale ildsjæle, der arbejder med det byggede miljø til gavn for lokalsamfundet.

Kampagnen Underværker

Podcast

Hør historien om transformationen af det ikoniske kulturtårn på Knippelsbro i vores tredje udgave af podcastserien påTUR.

 

Hør vores andre podcasts:

Podcasts