x

Projekt Livsrum skal hjælpe mange flere kræftpatienter og pårørende, og gerne så tidligt i sygdomsforløbet som muligt. Samtidig skal rådgivningscentrets beliggenhed tæt på sygehuset skabe et tættere samarbejde med sygehuspersonalet. Det handler grundlæggende om, at rådgivningen skal blive mere synlig og mere tilgængelig.

Roskildes nye Livsrum består af tre huse, der flettes ind i hinanden. Man kommer ind i huset fra Gormsvej, og modtages i et rummeligt vindfang, der fører ind i husets hjerte. Et lyst og højloftet fællesrum med et køkken samt reoler fra gulv til loft. Det er et rum, der åbner op og inviterer ind i husets andre rum med værksted, bibliotek, lounge, samtale- og træningsrum.

Overalt er der indbygget små nicher og bænke. Den tragtformede have er frodig og uhøjtidelig. De nuværende træer bevares, og der bygges et orangeri, som et ekstra lunt uderum. 

Den nye kræftrådgivning signalere, at der føles hjemligt og trygt at være. Vi vil gerne vise, at arkitektur kan understøtte livskvaliteten, når man befinder sig i en svær situationen i livet. Vi kan tydeligt se, at de projektforslag, som er kommet denne gang, bygger videre på den viden og de erfaringer, som er skabt gennem de øvrige Livsrum konkurrencer, siger projektleder Marianne Kofoed fra Realdania.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Nyheder Se alle nyheder

Vis flere

Publikationer

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere