Livsrum i Vejle

Som en del af projekt Livsrum har vi sammen med Kræftens Bekæmpelse opført et rådgivningscenter i Vejle. Byggeriet inddrager den nyeste viden om, hvordan de fysiske rammer påvirker patienters heling og helbred.

Tema

Placeret tæt på sygehuset 

Huset ligger på en skovklædt skrænt tæt på Vejle Sygehus. Bygningen er opført i flere planer og har øverst en solfyldt tagterrasse. Rådgivningens hjerte er et lyst og højloftet rum, indrettet med forskellige hjemlige rum i det store rum.

Byggeriet er udført i tæt samarbejde med Vejle Sygehus, og hospitalets palliative rehabilteringsindsats er rykket ind i bygningen. Det er sket for bedre og tidligere i sygdomsforløbet at kunne imødekomme de behov for støtte, genoptræning og lindrende behandling, som kræftpatienter kan have.

I 2013 blev den nye kræftrådgivning i lyse og hjemlige omgivelser indviet. Hjertet i huset er et højloftet rum med flere indbyggede stuemiljøer, der indbyder til samtale, fordybelse, afslapning og en kop kaffe med ligesindede. Fra en solrig tagterrasse nydes udsigten over byens tage. Selve huset ligger på en skovklædt skrænt nær Vejle Sygehus. 

Vi har støttet projekt livsrum i række danske byer. Det kan du læse mere om her.

Projektfakta

  • Vinderen af totalenterprisekonkurrencen blev entreprenørfirmaet Raunstrup i samarbejde med arkitektfirmaet Arcgency og ingeniørfirmaet Hundsbæk og Henriksen.

    Vinderforslaget

    Dommerbetænkningen

  • Kort

  • Publikationer

  • Relaterede projekter

Kort

Beriderbakken 9, 7100 Vejle

Publikationer

{{ title }}

{{ description }}