Magnetboliger

Et nyt designkoncept udfordrer vanetænkningen i det almene boligbyggeri. Projektet tager udgangspunkt i et konkret alment byggeprojekt på Frederiksberg og er ledet af den tyske arkitekt Thomas Herzog.

Beboere, der engagerer sig i deres lokalområde, er gode for et boligområde. Men hvordan tiltrækker mande engagerede beboere og får dem til at flytte ind i et boligområde? Det spørgsmål var omdrejningspunktet for projektet Magnetboliger, som er mundet ud i et nyt designkoncept for alment boligbyggeri.

Projektets afsæt er et alment boligbyggeri på Flintholm Allé på Frederiksberg, som Frederiksberg Forenede Boligselskaber har opført.

Med udgangspunkt i viden om præferencer for de engagerede beboere har Magnetboligprojektet afdækket, hvad der kendetegner boligvalget for de beboere, som i særlig grad er med til at udvikle et boligområde, hvilke boligønsker har disse beboere, og hvordan omsættes ønskerne i en konkret arkitektur.

Målet har været at udvikle og afprøve et redskab, der kan bruges til at kvalificere planlægningen og grundlaget for byggeprogrammet ved opførelse af almene boliger.
Realdania har skudt 7 mio. kr. i magnetboligprojektet, som er gennemført i et samarbejde mellem Frederiksberg Forenede Boligselskaber, KAB, Statens Byggeforskningsinstitut og Kunstakademiets Arkitektskole.

Projektet blev ledet af den tyske arkitekt Thomas Herzog, der i sit arbejde lægger vægt på arkitektonisk kvalitet og bæredygtighed, og som er kendt for at forny boligbyggeriet ved at bringe kompetencer sammen fra flere felter.

Projektfakta

Kontakt

  • Kort

  • Relaterede projekter

Kort

Flintholm Allé, 2000 Frederiksberg

Relaterede projekter Se alle projekter

Forandringsprocesser i udsatte boligområder

Økologisk inspirationshus

{{ title }}

{{ description }}