x

Vesterbros kendte rummelighed  styrkes

I mange år har Maria Kirkeplads på Istedgade været kendt som en af Københavns hårdeste pladser. Pladsen har dannet ramme om en noget barsk virkelighed på Vesterbro præget af udsatte befolkningsgrupper som narkomaner og prostituerede, hvilket har skabt utryghed for mange forbipasserende.

Kirken er både berømt for at vise omsorg for de udsatte grupper af mennesker, der færdes lige uden for dens dør, og berygtet for at være samlingssted for nogle hovedstadens hårdest belastede. Et af succeskriterierne har derfor været at skabe nogle rammer, der styrker den rummelighed, som Vesterbro er kendt for - uden at pladsen bliver et stykke velfriseret Østerbro. Pladsen skal med andre ord kunne rumme alle. 

Solen skinner for os alle

”Solen skinner for os alle” var overskriften for projektet på Maria Kirkeplads. Højt over Istedgade hænger nu en stor prisme i alle regnbuens farver, der kaster lys over en plads, der ellers er kendt som en af byens mest skyggefulde - både i bogstavelig forstand og i overført betydning. I skumringstimen er den svagt oplyst indefra, og ved særlige lejligheder kan lyset iscenesættes og skabe lyseffekter i byrummet.

Selve pladsen har fået asfaltbelægningen udskiftet med let hældende granit, som samles i en serie centrale trappetrin, der leder frem mod kirkens indgang. Ved at omdanne den nedslidte plads foran kirken til et moderne offentligt byrum kan både kirkens brugere og forbipasserende færdes trygt på gaden.