Mimersparken

Mimersparken ligger på det gamle DSB-areal mellem Bispebjerg Station og Mjølnerparken. Førhen lå det som et trøstesløst og ubrugt ingenmandsland midt i kvarteret. Mimersparken er tredje og sidste element i partnerskabsprojektet mellem Københavns Kommune og Realdania om udvikling af Mimersgadekvarteret.

Mimersparken byder på noget for enhver smag. Parken supplerer også på bedste vis Superkilen på den anden side af Mjølnerparken. I Mimersparken er der mulighed for fordybelse i parkens skovbeplantning eller frugtlund, der er grillborde og grillpladser samt en kæmpe legeplads. Parken byder også på muligheder for sport. Der er en stor fodboldbane, multibane til f.eks. rullehockey eller basket, klatrevæg og parkourbane, bordtennisborde, fitnessredskaber og streetbasket. 

Åbningen af Mimersparken markerede også afslutningen af partnerskabsprojektet mellem Realdania og Københavns Kommune. Projektet består, udover Mimersparken, af Superkilen der åbnede i juni 2012 og Nørrebrohallen, der stod færdigrenoveret i slutningen af 2011.

Målet har været at skabe bedre rammer for livet i bydelen. Forud for de mange bygge- og anlægsprojekter ligger grundige analyser af, hvordan partnerskabsprojektet bedst muligt kunne blive løftestang for hele området: ”Visionen har været at give bedre rammer til livet på Nørrebro og på samme tid sikre, at Nørrebro bliver ved med at være Nørrebro. Før var området ved Mimersparken et af byens ikke-steder, som hverken var særlig rart at se eller være på.

Nu er området i den grad blevet et sted med masser af plads og mulighed for at udfolde sig og være sammen. Jeg er sikker på, Mimersparken bliver et nyt populært sted på Nørrebro, og at rigtig mange kommer til at bruge det – både til hverdag, og når der skal festes,” siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

Projektfakta

  • Kort

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

Kort

Mimersparken, Nørrebro, 2200 København

{{ title }}

{{ description }}