x

Ringe Bio har fungeret som biograf siden 1916 – gennem hele udviklingen fra stumfilm til talefilm, farvefilm og senest digitalisering. Foreningen, der driver biografen, ønsker at iværksætte en modernisering, og "løfte" facaden ved at genetablere den gamle hovedindgang. Biografsalen skal have nye stole, mere plads mellem rækkerne, samme gode udsyn fra alle pladser, og bedre adgang for kørestolsbrugere. Desuden skal den indrettes, så den også kan bruges ved foredrag, og foyeren skal udvides med café og mødested til gavn for de 16.000 årlige biografgængere og kulturmiljøet på Midtfyn.

Den gamle bygnings smukke facade er bevaret, bortset fra, at den gamle hovedindgang er blændet og bruges som udhængskasse til filmplakater. Desuden er der tidligere tilbygget et ”tårn” på venstre side af bygningen som fører en trappe op til 1. sal med adgang til balkonen.

Omfattende modernisering

Balkonen skal nedlægges, gulvets stigning øges, de eksisterende 188 stole fra 50’erne erstattes af 99 nye stole. Scenen udvides og der skabes mere plads foran scenen, så salen kan bruges ved fx foredrag, og der etableres depotrum under gulvet. Sidst men ikke mindst indrettes café og mødested, hvor publikum kan mødes før og efter forestillingerne. Biografens karakteristiske facade tilføres et løft ved at genetablere den gamle hovedindgang.

Involvering af frivillige og relationen til lokalsamfundet

Biografforeningen har gennem frivillig drift af biografen opsparet 800.000 kr. som skydes i moderniseringen. Ud fra ønsker og krav til fremtidens Ringe Bio, har foreningen fået udarbejdet et principforsalg for ombygning og nyindretning ved arkitekt Steffen Søby.

Ringe Bio har været en stor del af områdets kultur- og underholdningstilbud siden åbningen i 1916. I dag er biografen den eneste på Midtfyn med ca. 23 km til biograferne i Svendborg og Odense.

Projektfakta

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere