x

Et mødested for alle 

I Ikast-Brande har de fået et hus, hvor alle kan komme ind fra gaden og benytte faciliteterne. Her mødes mennesker for at skabe uventede og gode oplevelser.

I 2018 kunne Ikast-Brande Kommune indvie et nyt hus med hal-, multifunktions- og undervisningsfaciliteter. Samtidig skal huset understøtte udviklingen af lokalområdet. 

Blandt de faste lejere er International School Ikast-Brande, Unge og Uddannelse fra Ikast-Brande Kommune, Blindes Arbejde og Fælleskantinen, hvor de to sidste er socialøkonomiske virksomheder.

En vision er blevet til virkelighed

Ideen til multihuset opstod i 2010, hvor Ikast-Brande Kommune havde et ønske om skabe et sted, som kunne generere synergi og samspil mellem institutioner, projekter, foreninger og selvorganiserede brugere i hele kommunen.

Det var imidlertid svært at skaffe de nødvendige midler til at realisere projektet på trods af, at Ikast-Brande Kommune selv stod klar med 30 mio. kroner og arealerne til projektet.

I 2015 meldte International School Ikast-Brande sig på banen. Skolen ønskede flere lokaler og kunne se muligheder i at blive en del af det nye multihus, som ville komme til at ligge meget tæt på skolen. Det styrkede samarbejde pustede liv i visionen om et multihus.

Sammen med en række fonde og samarbejdspartnere gik vi ind i projektet med økonomisk støtte, og i 2018 stod det nye multihus færdigt. 

Et multifleksibelt hus for alle

Hjertet er tegnet af arkitektfirmaet C.F. Møller. Ambitionen bag det 3.600 kvm. store byggeri har været at skabe et hus så fleksibelt, at næsten kun fantasien sætter grænser for, hvad det kan bruges til. Blandt andet kan enkelte af husets vægge skubbes væk, så der skabes et helt nyt rum, hvor indenfor og udenfor flyder sammen.

Huset er åbent for alle, og konceptet er baseret på tillid og ansvarlighed. Alle kan komme ind fra gaden og benytte sig af faciliteterne. Det kan være cykelklubben, der bruger huset som mødested og efterfølgende tager bad i de tilhørende omklædningsrum, det kan være squaredansforeningen, der mødes hver torsdag, eller borgere, der bare ønsker at nyde en kop kaffe i caféen.

Økonomi

Hjertet har kostet godt 86 mio. kr. at realisere. 

Bidragyderne er:

  • Ikast-Brande Kommune 30 mio. kr.
  • Realdania 15 mio. kr.
  • Lokale og Anlægsfonden 8 mio. kr.
  • Virksomheder, aktionærer, fonde mv. 33 mio. kr.