x

Fra lager til liv

Det Gamle Mejeri i Nimtofte trækker tråde til dengang, da Nimtofte var Djurslands store handelsstad.

I dag er virkeligheden en anden, og det tidligere mejeri med de mange kvadratmeter i Nimtofte blev brugt som lager, da en borgergruppe dannede Nimtofte Kulturforening. Kulturforeningen besluttede at få liv i den gamle bygning ved at omdanne bygningen til kulturhus for borgere og gennemkørende turister i byen. Bygningen er nemlig centralt placeret i byen og bliver passeret af mange tusinde turister og lokale, når turen til den nærliggende forlystelsespark Djurs Sommerland eller til ferielandet på Djurslands nordkyst.

Opbakning fra lokalsamfundet

Der er stor lokal opbakning omkring projektet – også fra erhvervslivet: Der er fx håndværkere i byen, der vil levere gratis arbejdskraft i forbindelse med opførelsen af Kulturhuset. Derfor er det, som vi støtter, hovedsageligt materialer til omdannelsen af bygningen.

Faciliteterne var i fornuftig stand før omdannelsen, men der skulle blandt andet sænkes lofter, laves gulve og arbejdes med akustikken for at forvandle lokalerne til et kulturhus med musik, fællesspisninger, foredrag og fester.

Nimtofte Kulturhus - stedet hvor folk mødes 

Visionen med Kulturhuset er, at det skal være et samlingssted, hvor kulturen skal blomstre. Kulturhuset skal være for borgerne og erhvervslivet i Nimtofte, såvel som for de besøgende turister. Huset skal altså både fungere som lokalt samlingspunkt med plads til iværksætteri og lokale arrangementer og kunne give oplevelser på kryds og tværs af kulturer.

Bygningsarvens ildsjæle

Projektet er en del af ’Underværker – bygningsarvens ildsjæle’, som er en kampagne, der skal hjælpe ildsjæle med at gøre deres idéer til virkelighed.

Underværker.dk