x

Gimle har til huse i Roskildes første vandværk fra 1880, men fungerer i dag som regionalt spillested med arrangementer for alle aldersgrupper.

Spillestedet består af tre markante bygninger og en stor gård. Selvom aktivitetsniveauet på spillestedet er højt, så har der aldrig været råd til at renovere gården og udeområderne.

Gårdspladsen er kedelig og slidt, og hvor der inden for emmer af liv, er der blot en lille terrasse med bordbænkesæt udenfor.

En fleksibelt spillested – både ude og inde

Derfor støtter vi Gimles ide om at skabe et markant, fleksibelt og aktivt udeområde, der kan binde Gimles historiske bygninger sammen og skabe aktivitet og spændende opholds- og oplevelsesrum – også udenfor.

Udendørsområdet skal være fleksibelt, så det både kan bruges af gæsterne og for frivillige ildsjæle til spontane aktiviteter og koncerter og events. Og så skal gårdmiljøet fornyes med respekt for de smukke gamle bygninger og forbindelserne mellem dem. 

Frivillige kræfter vil skabe stedet

Gimle er startet af unge frivillige, og Gimle har en stærk tradition for, at frivillige er med til at skabe rammerne. Derfor vil de frivillige også være medskabende på projektet omkring det nye gårdmiljø.

Gimle er kendt for at være åben for alle og tage et socialt ansvar i lokalsamfundet. Gimle er kendt som rugekasse for unge ildsjæle og kulturaktører, og det skal fornyelsen af udeområderne bidrage til at bibeholde. Så Gimle fortsat kan være et spillested for alle.

Bygningsarvens ildsjæle

Projektet er en del af ’Underværker – bygningsarvens ildsjæle’, som er en kampagne, der skal hjælpe lokale ildsjæle med at gøre deres idéer til virkelighed.

Underværker.dk