x

Bedre forhold for særudstillinger

Kunstmuseet Ordrupgaard er blevet udvidet med en 1.150 kvadratmeter stor tilbygning. Dermed har museet, der oprindeligt blev opført som herskabshjem, fået fordoblet sit areal, og der er skabt bedre forhold både for samlingen og særudstillinger.
Knap halvdelen af tilbygningen rummer en stor udstillingssal og seks mindre udstillingsrum. Salen bruges fortrinsvis til særudstillinger, mens et af rummene er designet specielt til museets lysfølsomme samling af franske pasteller af Manet, Degas og Renoir.

Tegnet af stjernearkitekt Zaha Hadid

Tilbygningen er skabt af en af verdens stjernearkitekter, britisk-iranske Zaha Hadid, der tidligere har modtaget Pritzker-Prisen – den højeste udmærkelse inden for international arkitektur.I et forbilledligt samspil med parken omkring Ordrupgaard har Zaha Hadid skabt et organisk bygningsværk. Oplevelsen af rummet er det centrale i Zaha Hadids nye tilbygning, og den er i balance med museets historiske bygninger både i forhold til dimensionering og de nye sales proportioner, der svarer til det gamle Ordrupgaards.

Tilbygningen med de mange unikke væggeometrier er støbt af sort lavabeton på selve byggepladsen. Den usædvanlige betonkonstruktion er teknisk fornyende og vil kunne medvirke til at udvikle den danske bygningskunst.
Det nye bygningsværk giver Danmark et byggeri af internationalt format. Sammen med mange andre nye danske projekter skabt af udenlandske arkitekter er tilbygningen med til at skabe inspiration, fornyelse og dermed kvalitet og debat til det byggede miljø i Danmark.
 
Pressen kaldte vinderprojektet "et æstetisk tempel for arkitekturinteresserede fra hele verden".

{[{ label.title }]}

{[{ item.title }]}{[{ item.title }]}, {[{ item.subtitle }]}

Billeder

{[{ currentImage.meta.title }]}

{[{ currentImage.meta.description }]}

{[{ counter() }]}

Gallerier

{[{ printCounter($index) }]}

{[{ gallery.title }]}

Vis flere

Relaterede projekter Se alle projekter

Vis flere

{{ title }}

{{ description }}