x

Saxogade på Vesterbro er blevet shinet op. Med 600.000 kroner i støtte fra os er gaden blevet ensrettet, butikker og butiksfacader renoveret, og gaden er blevet udsmykket med kunst og planter.

Opgraderingen af Saxogade er led i Sidegadeprojektet, som Kristeligt Studenter-Settlement står bag. Målet med opgraderingen af gaden har været at genskabe det fysiske miljø i Saxogade, for på den måde at styrke mulighederne for et lokalt fællesskab på gadeplan. Omlægningen og renoveringen af Saxogade har gjort det lettere at holde bl.a. gadefester, torvedage og udstillinger.


Udsmykning af gaden

Udsmykning af gaden

Filminstruktør, forfatter og kunstmaler Erik Clausen og kunstmaler Christian Hansen har stået for udsmykningen af gaden - som ud over maling af facaderne omfatter en "cirkusmanege", der er lagt ned i brolægningen i gaden. Udsmykningen har vægt på det skæve og anderledes og giver gaden sin helt egen identitetSidegadeprojektet blev sat i værk af Kristeligt Studenter-Settlement i 1986. Den gang var Saxogade meget nedslidt. Næsten alle butikkerne var lukkede, og det lokale, sociale gademiljø var forsvundet. Med hjælp fra kvarterets arbejdsløse og unge overtog Sidegadeprojektet butikkerne i gaden, og der blev etableret et arbejdsfællesskab og en social andelsvirksomhed med lokalområdets beboere, kunder og medarbejdere som andelshavere.

Projektet driver i dag syv butikker, caféer og værksteder i gaden, hvor det praktiske arbejde udføres af 20-30 medarbejdere, i aktivering, i samfundstjeneste, i skåne - og fleksjob, frivillige og ansatte.