x

Bevaringsværdig badeanstalt

Sofiebadet, som Christianshavns Badeanstalt også bliver kaldt, er den ene af to badeanstalter fra begyndelsen af 1900-tallet, der er tilbage i Københavns Kommune. Badehuset blev fredet i 2000 bl.a. på grund af sit helt særlige interiør med marmorbuer, marmorskillevægge samt de hvide og grønne fliser.

Badet er i dag et multikulturelt idræts- og fritidstilbud, som bliver benyttet af mødregrupper, pensionister, børneinstitutioner, virksomheder og enkeltpersoner. Alle aktiviteter i huset har fokus på sundhed og helse. Derudover afholdes der også klassiske koncerter, hvor man kan udnytte den enestående akustik, der er i badeanstaltens lokaler.

I forbindelse med ombygningen, blev der lagt stor vægt på at sikre, at det daglige ressourceforbrug kunne blive så lille som muligt. Teknikken i huset er blevet optimeret og bygget op efter ressourcebesparende og økologiske principper hvad angår vand, varme og ventilation. I det centrale boilerrum er der indrettet en tyrkisk inspireret hamam med masseovn, og over den gamle kulkælder mod gården er der opført en lille udbygning med et varmtvandsbassin.

Drives som forening 

Sofiebadet drives i dag af en forening med et mindre tilskud. Foreningen har holdt det åbent siden Kulturnatten 2001 med badetilbud, massage, bevægelseskurser, fire årlige klassiske koncerter, workshops og meget andet.

Ombygningsarbejdet blev udformet ud fra et ønske om, at bevare de særlige, autentiske og fredfyldte rammer og samtidig ombygge den fredede brusebadeanstalt til et tværkulturelt bade- og sundhedshus med forskellige kurbade, massage og bevægelsesaktiviteter.