x

Fredet slagtehal omdannet til unikt scenerum

Sort/Hvid har, med nænsomhed og respekt, omdannet den oprindelige slagtehal fra det nittende århundrede til et moderne, fleksibelt teater i en unik løsning, hvor den store slagtehal kan inddeles i større og mindre scenerum ved hjælp af flytbare vægge alt efter den enkelte teaterforestillings behov.

Løsningen tilslutter sig Sort/Hvids konceptuelt, undersøgende arbejdsmetode og ønske om at skabe et fleksibelt rum, hvor fremtidens scenekunst – som sjældent forholder sig til klassiske scenerum – kan udforskes og udfoldes.

Et projekt til glæde for mange

Med nye og større lokaleforhold og en central placering, der medfører mange muligheder for at indgå i nye samarbejder med institutioner og virksomheder i hele området, vil Sort/Hvid udvide aktiviteten fra primært at fokusere på scenekunsten til at blive en levende kunstnerisk organisme i Kødbyen med et væld af aktiviteter, der spænder over teaterforestillinger, litteraturoplæsninger, filmvisninger og koncerter til borgermøder, forelæsninger og debatter.

Støtte

Bidragsydere:

  • Realdania - 2,5 mio.kr.
  • Villum Fonden - 2 mio kr.
  • Lokale og Anlægsfonden - 2,5 mio. kr.
  • Københavns Kommune - 2 mio. kr.

Med et samlet støttebeløb på 9 mio. kr og et samlet byggebudget på 12,6 mio. kr. skabt et teater i international klasse, hvor kunstnere fra alle kunstarter kan mødes og skabe ambitiøs, kompromisløs scenekunst.