Sort/Hvid (Teater)

Siden en brand i november 2014 umuliggjorde fortsat teaterdrift i lokalerne i Skindergade, har Sort/Hvid arbejdet på etableringen af et nyt teater beliggende i Kødbyen. Med solide fondsbevillinger har Sort/Hvid nu realiseret sit projekt om et moderne teater i international klasse.

Fondsbevillinger på 2,5 mio. kr. fra Realdania, 2 mio. kr. fra Villum Fonden, 2,5 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden samt et ekstraordinært tilskud på 2 mio. kr. fra Københavns Kommune gjorde det muligt at etablere Sort/Hvids moderne teater, beliggende i Kødbyen på Vesterbro i København. Med et støttebeløb på 9 mio. kr. og et samlet byggebudget på 12,6 mio. kr. har Sort/Hvid skabe et teater i international klasse, hvor kunstnere fra alle kunstarter kan mødes og skabe ambitiøs, kompromisløs scenekunst.

Fredet slagtehal omdannet til unikt scenerum

Sort/Hvid har, med nænsomhed og respekt, omdannet den oprindelige slagtehal fra det nittende århundrede til et moderne, fleksibelt teater i en unik løsning, hvor den store slagtehal kan inddeles i større og mindre scenerum ved hjælp af flytbare vægge alt efter den enkelte teaterforestillings behov.

Løsningen tilslutter sig Sort/Hvids konceptuelt, undersøgende arbejdsmetode og ønske om at skabe et fleksibelt rum, hvor fremtidens scenekunst – som sjældent forholder sig til klassiske scenerum – kan udforskes og udfoldes.

Et projekt til glæde for mange

Med nye og større lokaleforhold og en central placering, der medfører mange muligheder for at indgå i nye samarbejder med institutioner og virksomheder i hele området, vil Sort/Hvid udvide aktiviteten fra primært at fokusere på scenekunsten til at blive en levende kunstnerisk organisme i Kødbyen med et væld af aktiviteter, der spænder over teaterforestillinger, litteraturoplæsninger, filmvisninger og koncerter til borgermøder, forelæsninger og debatter.

Projektfakta

  • Nyheder

  • Kort

Kort

Staldgade 26-30, 1699 København

{{ title }}

{{ description }}