x

Superkilen

Med et arkitektonisk løft har det været målet at give kvarteret omkring Mimersgade på Nørrebro i København en ny og mere positiv identitet – til gavn for dem, der bor i området. De lokale skal være stolte af at bo i Mimersgadekvarteret og kvarteret skal være et sted, som lokker folk udefra til at kigge forbi og bruge områdets attraktioner. Etableringen af Superkilen, som et nyt byrum, er et af de vigtige elementer i disse bestræbelser.

Superkilen er det område, der løber som en kile på tværs gennem Mimersgadekvarteret fra Nørrebroparken til Tagensvej i København. Området er omdannet til et bredt favnende og fantasifuldt byrum, der binder kvartererne på begge sider af Superkilen sammen.

Superkilen er indrettet med byinventar fra omkring 60 forskellige lande. Der er blandt andet en japansk legeblæksprutte, bænke fra Brasilien, cykelstativer fra Finland og meget mere.

Siden starten af august 2011 har Den Røde Plads ved Nørrebrohallen lyst op i landskabet. For den er i bogstaveligste forstand RØD – I alle de nuancer man kan forestille sig. Den Røde Plads er en del af Mimersgadekvarteret og Superkilen, Nørrebros nye park, som strækker sig fra Nørrebroparken til Tagensvej. Projektet dækker også et af DSB’s arealer placeret vest for Mjølnerparken.

Superkilen har tiltrukket international opmærksomhed. I oktober 2012 blev Superkilen nomineret til Mies van der Rohe-prisen, og i januar 2013 blev Superkilen indstillet som ét blandt verdens 21 bedste projekter i 2012 af AIA (The American Institute of Architects).

I oktober 2016 vandt Superkilen den store internationale arkitekturpris, Aga Khan Award, for sin mangfoldighed. Prisen blev uddelt i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater, og prisen er en af de fornemste arkitekturpriser i den muslimske verden og uddeles hvert tredje år.

En del af byudviklingsprojektet

Mimersgadekvarteret

App til Superkilen

Hent appen som guider dig gennem mere end de 100 genstande fra hele verden i Superkilen.

Gratis til iPhone.

Projektfakta

Kontakt

  • Nyheder

  • Relaterede projekter

  • Brugernes egne billeder

  • Video

  • Kort

Relaterede projekter Se alle projekter

Center for Sundhed og Træning, Skælskør

Performers House

Elefanthuset i København Zoo

Den Blå Planet

Brugernes egne billeder Alle opslag #Superkilen

Video

Kort

Nørrebrogade 210, 2200 København SV

{{ title }}

{{ description }}