x

Superkilen er det område, der løber som en kile på tværs gennem Mimersgadekvarteret fra Nørrebroparken til Tagensvej i København. Området er omdannet til et bredt favnende og fantasifuldt byrum, der binder kvartererne på begge sider af Superkilen sammen.

Mal med Realdania

Vi har samlet 12 af vores projekter
i en malebog. Hvilket projekt vil du male?

Tryk på billedet, og download billedet af
Superkilen. Eller download hele malebogen her: 
Mal med Realdania

 

 

 

 

Superkilen er indrettet med byinventar fra omkring 60 forskellige lande. Der er blandt andet en japansk legeblæksprutte, bænke fra Brasilien, cykelstativer fra Finland og meget mere.

Siden starten af august 2011 har Den Røde Plads ved Nørrebrohallen lyst op i landskabet. For den er i bogstaveligste forstand RØD – I alle de nuancer man kan forestille sig. Den Røde Plads er en del af Mimersgadekvarteret og Superkilen, Nørrebros nye park, som strækker sig fra Nørrebroparken til Tagensvej. Projektet dækker også et af DSB’s arealer placeret vest for Mjølnerparken.

Superkilen har tiltrukket international opmærksomhed. I oktober 2012 blev Superkilen nomineret til Mies van der Rohe-prisen, og i januar 2013 blev Superkilen indstillet som ét blandt verdens 21 bedste projekter i 2012 af AIA (The American Institute of Architects).

I oktober 2016 vandt Superkilen den store internationale arkitekturpris, Aga Khan Award, for sin mangfoldighed. Prisen blev uddelt i Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater, og prisen er en af de fornemste arkitekturpriser i den muslimske verden og uddeles hvert tredje år.

En del af byudviklingsprojektet Mimersgadekvarteret

Mimersgadekvarteret

Podcast

Skru op for #tankeRUM, og få belyst nogle af de udfordringer, vi står over for i det byggede miljø. Vi taler med eksperter og besøger steder, der til sammen kan spænde de komplekse problemer og mulige løsningsrum ud.  I første episode linder vi på døren til Realdanias maskinrum.

Hør vores andre podcasts:

Podcasts