x

Svinkløv Badehotel var ødelagt af brand 

Svinkløv Badehotel har i en lang årrække haft en vigtig rolle i forhold til kystturismen i Nordvestjylland - noget der er værd at fastholde, så stedet også fremover kan fungere som formidler af kulturhistorie, madhistorie og bidragsyder til udvikling af egnen. Badehotellet har siden 1925 været et refugium, hvor gæster kunne trække sig tilbage fra hverdagens sus og jag og nyde den helt særlige stemning af træsommerhus og enestående natur. Det sluttede alt sammen med en ødelæggende brand natten til den 26. september i 2016. 

Fokus på det traditionelle håndværk og bæredygtighed

Opdateringen af Svinkløv Badehotel har krævet dygtige håndværkere, producenter og medarbejdere for at sikre et langt livsforløb. Ud fra nutidige konstruktionsmetoder med rødder i den danske træhustradition har sigtet været, at Svinkløv Badehotel skal være Danmarks største bæredygtige træbygning. Set i et historisk perspektiv har trækonstruktioner samlet med træsamlinger en beviselig levetid på mindst 250 år, og vil med stor sandsynlighed kunne holde i yderligere 100 år via løbende og korrekt vedligehold. Vores bidrag til projektet var at sikre et ekstra fokus på bæredygtighed og at sikre anvendelsen af gamle håndværkstraditioner i en moderne sammenhæng.

Meget mere end et hotel

Hotellet er blevet opført med stor respekt for det gamle - alligevel er det anderledes. Det er stadig det lange gamle træhus med de store vinduer. Der er tilmed kommet flere vinduer, hvilket giver en endnu bedre åben udsigt til havet på den ene side og klitterne på den anden. Indvendigt er det tilstræbt at genskabe den unikke stemning, som hotellet tidligere var kendt for.

Derudover er der tilføjet nogle nye løsninger fx akustiklofter af trælister i stuerne og store arbejdsmæssige forbedringer i form af bedre køkkenfaciliteter. Hotellet der igen kunne åbne dørene op den 10. maj 2019, skal igen ind og spille en vigtig rolle i Nordvestjylland - både som lokalt samlingssted og som frirum for tilrejsende gæster. Opdateringen fastholder det særlige ved Svinkløv, men tilfører også noget nyt. Samtidig er stolte håndværkstraditioner holdt i hævd og formidlet videre til de lærlinge, der har været koblet til byggeprojektet. 

Praksis Arkitekter har været totalrådgiver for genopførelsen af Svinkløv Badehotel.

Yderområdernes potentialer

Projektet er støttet gennem vores initiativ 'Yderområdernes potentialer', hvor vi har fokus på at dyrke de stedbundne potentialer, så de kan skabe rammer for lokalt forankret turisme og nye såvel som eksisterende erhverv.

Yderområdernes potentialer