x

Et ønske der går i opfyldelse

I Hillerød Kommune har man længe haft et ønske om et sted, hvor byens børn og unge kunne folde sig ud. Nu bliver et nyt Street-Lab realiseret i byen. Street-Lab har i samarbejde med Hillerød Kommune, Frederiksborgcentret og arkitektfirmaet ADEPT samt en række fonde og foreninger udviklet en ramme for gadeidræt- og kultur til glæde for byens børn og unge.

A.P. Møller Fonden, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden samt den filantropiske forening Realdania, støtter alle projektet. 

Huset bliver opført i bæredygtige materialer og cirkulære byggeprincipper. Det betyder, en del af byggematerialerne er genbrug, som i fremtiden kan skilles ad og på den måde genbruges på ny. Udover bæredygtighed bliver der i udformningen af det nye Street-Lab lagt vægt på inklusion og aktive fællesskaber.

Fællesskab, trivsel og ungeliv 

Byggeriet vil ikke kun understøtte gadeidrætten, men vil også have et potentiale til at skabe fællesskab, trivsel og kultur. Street-Lab beror på det brugerdrevne aktive fællesskab. Stedet bliver derfor et mødested organiseret på de unges præmisser, hvor de kan vokse med frihed under ansvar. Det nye Street-Lab vil på den måde bidrage til et godt og inkluderende ungeliv i kommunen.