x

Lokale ildsjæle har skabt nyt liv i den gamle mølle 

Den smukke, gamle slotsmølle er opført i 1846 og står i dag som et fredet og værdifuldt landemærke nær Tranekær Slot på Langeland. Møllen tilhørte og blev i mange hundrede år drevet af grevskabet Tranekær, men driften stoppede i 1961, og i 1982 solgte grev Preben Ahlefeldt-Laurvig møllen for en symbolsk krone til foreningen ”Danske Møllers Venner” under Nationalmuseet 

I 2008 tog lokale ildsjæle Tranekær Slotsmølle initiativ til, at renovere den gamle mølle og derefter drive museum, cafe og sælge friskmalet mel. Renoveringsprojektet er nu afsluttet og er nu attraktion for hele øen.

Selve møllen er en hollandsk vindmølle fra 1846, der i dag drives af et frivilligt møllelav. I 2009 – 2010 blev møllehatten taget ned og lofter og rækværk gennemgået af sikkerhedsmæssige grunde.

Bygningsarven i landdistrikterne

Tranekær Slotsmølle er støttet gennem vores initiativ Bygningsarven i landdistrikterne. Vores mål med initiativet er at skabe incitament til at benytte og beskytte historiske bygninger og kulturmiljøer i landdistrikterne.

Initiativet Bygningsarven i landdistrikterne